Cal desterrar el mite que les carns blanques són millors que les vermelles: senzillament són diferents, i cada tipus tipus de carn té les seves propietats.

Les carns processades, independentment de si són vermelles o blanques, tenen més greixos saturats, més calories i sodi.

Per cuidar la salut cardiovascular, la Fundació Espanyola del Cor, recomana ingerir carns vermelles 3 o 4 vegades per setmana, en quantitats de 100 a 125 grams.

Les carns blanques tenen menys purines, pel que poden ser més recomanables si tenim àcid úric alt en sang i risc de patir gota.

No obstant això, per a les persones que pateixen anèmia o per als nens en fase de creixement, la carn vermella està especialment recomanada.

Les proteïnes brinden sacietat i demoren el procés digestiu, pel que són grans aliades al moment de perdre pes. Les carns amb més proteïnes són el pit de gall dindi, el pit de pollastre, o els talls magres de vedella.

Per tenir una dieta equilibrada, es pot alternar carn de vedella magra, pit de pollastre, pit de gall dindi, peixos grassos i carn magra de porc al llarg de la setmana per arribar a cobrir la ingesta de diferents nutrients. D’aquesta manera no se sumen massa calories, sodi ni greixos dolentes que no només perjudiquen la salut, sinó també, l’estètica del nostre cos.